Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2011 16:38 - 233. Студентска им работа
Автор: razkazvachka Категория: Изкуство   
Прочетен: 17310 Коментари: 62 Гласове:
93

Последна промяна: 26.02.2011 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Лейди Алис получи  от сестра си лейди Айва подарък за рождения си ден: една кафява саксия с цвете - луковица с шест дълги зелени листа и една пъпка в средата. На етикета пишеше: Амарилис - Червен Лъв. Приличаше на едър зюмбюл. На картинката имаше съцветие от два красиви алени цвята. Навън бе снежна, студена зима - последната в началото на Глобалното затопляне, както бяха обявили. За сметка на това бе дълга и студена, потискаща с мокро-бялото и сивото. Затова очакването  скучното лукообразно растение да разцъфти в червено доведе до серия от дейности, които, по-късно щяха да придобият фундаментална значимост.

Саксията бе поставена между два монитора и един принтер в стая, отоплявана  с жив огън от дърва. Освен непрекъснатото бръмчене и светлина от компютрите, растението поемаше всичките им излъчвания и докато растеше на височина, започна да се навежда над работещия монитор, където картинките се сменяха. Също така, растението придоби навика да участва в сутрешното пиене на кафе и очакваше сладката утайка, надвесило полуразпукнат над монитора цвят. Първо пусна огромно четворно съцветие, а след това пусна още една дълга дръжка с два издължени алени цветове с тъмни  нишки в основата на фунийката. Цветовете се разпукваха през нощта и сутрин изглеждаха като елегентни аристократки с тъмни сенки под очите. И продължи да се надвесва над монитора. Лейди Алис се шегуваше с това.
- Много е любопитен, иска непременно да знае какво става в мрежата.
Не си призна, но между нея и Амарилиса се бе установило някакво мълчаливо разбирателство.  Имаха еднакви вкусове: обичаха да седят на топло и да гледат снега през прозореца, а кафето го пиеха гъсто и сладко.
Когато прецъфтя, тя отначало не се реши да изреже красивите зелени листа, както пишеше в инструкцията. Отряза дръжките с прецъфтелите цветове, за да не тежат, но остави листата до средата на лятото, като ги поливаше. Накрая все пак ги изряза до самата луковица, която бе изпълнила саксията и прибра саксията долу на пода на тъмно под завесата на прозореца. От време на време сипваше по малко вода.
- Прекрасно цвете - каза на лейди Айва, когато веднъж я бе посетила в столицата на Опакото и й показа снимки на цветовете.
- Не може да бъде - каза  лейди Айва - какво си го правила та е цъфтял два пъти?
- Ами давах му кафе сутрин - призна си Алис - а и нали стои между компютрите и е изложен на облъчване.
- Взех го от цветарския магазин на Ботаническата градина - замислено каза лейди Айва. - По начало си е ГМО, но пък и ти си му създала условия - тя наблегна многозначително на последната дума. Все пак я радваше, че подаръкът й бе оценен.


Годината се изтърколи, рожденият ден на Алис пак наближаваше и тя извади саксията на светло. Главата бе жива и хвърляше изсъхналата си обвивка. Алис я премести в голяма  саксия - много по-голяма от първата, като изряза малко от корените около главата, а после сложи нова пръст и обилно я поля. На другата сутрин дойде ред на редовното черпене с утайка от кафе със захар. И цветето започна да расте с дни.
След две седмици главата бе изпълнила и тази саксия, а шестте зелени листа бяха плътни и дълги и се издигаха над стария компютър, който бе сложен там за подпирачка. Дръжка като боздуган и три великолепни грамадни цвята. И отново - всеки опит да бъде завъртяно към прозореца и дневната светлина, цветето пренебрегваше и до вечерта се врътваше обратно накъм стаята, полягаше над монитора и  следеше с интерес информацията. Когато  Алис започнеше да го снима, то се кипреше и заемаше разнообразни пози в зависимост от настроението си, но винаги гледаше да е в най-добра поза.
- Какво ще стане, ако го пресадя в най-голямата си саксия, която съм взела за лимоновото дръвче? - почуди се Алис .  
Цветето продължаваше да расте, тя го подпря на стария монитор, който бе изключен и - разбрало, че е достатъчно високо, цветето  се накипри в цялото си алено великолепие.
През деня просто си кротуваше като всяко едно цвете. Когато се стъмни и дръпнаха завесата на прозореца, а светлината от лампата не можеше да стигне всички гънки и кътчета, то се събуди, премести се пак над монитора  и посочи с лист недопитото следобедно кафе.
- Иване, нали днес пи кафе, ако ти дам и това, листата ти ще изтънеят и ще се прекършат - каза Алис.  Цветето, обаче настоятелно сочеше с лист чашата,  а  тичинките потракваха като зъби в средата на огромния ален цвят.
- Е, на твоя отговорност - рече Алис и му даде кафето.


Това бе курсов проект за третата година на студентите, изпратени на стаж към Ботаническата градина. Трябваше да направят самостоятелно генно модифициране  на някое растение и да създадат посявка за нова, подобрена култура. Повечето избираха карамфили и лалета. 
- Съжалявам, но нямаме условия да експериментирате с лилия - каза асистентът на Лили. - Можете, обаче, да пробвате с лилиум. Ако вземете един бял и го превърнете в розов с кафяви тичинки...
После се обърна към Иван:
- А, Вие, колега?
- Искам нещо екзотично и първично. - каза Иван, който минаваше за колоритната фигура на групата.  - Нещо, което е дошло от тъмните гори от другата страна на екватора и е достойно да отпътува към грамадните гори на Юра.
Другите се засмяха.  Една от градинарките тъкмо минаваше, понесла саксия с прави зелени листа.
- Пепи - повика я асистентът - какво е това в саксията?
- Амарилис - бял с червено - каза  Пепи - хилав е, казаха да го изхвърля.
- Ето работа за Иван - каза асистентът и взе саксията от Пепи. - Колега, направете нещо от това.

Всеки от седмината стажанти си имаше кът в лабораторията: една дълга мрачна зала с високи прозорци, която трябваше да бъде осветявана през целия ден. Образците на студентите бяха подредени по серии и доста време отиваше в описването, номерирането и подготвянето на материала за модифициране.
Използваха генетичен материал от златните рибки в кръглия аквариум и един махленски риж котак се бе научил да се навърта с надеждата да получи почерпка.
Иван се мотаеше. Неговата рибка бе последна и стъкленото кълбо бе поставено  на ниската маса между мивките и прозореца.
Докато подготви стъклата за микроскопа с нарязани с лазер филийки от амарилиса, Рижавият  бе надникнал през едрата решетка на прозореца. Отначало се изгърби с идеята да се подмаже, но преди да замърка, бързото му око съзря рибката и ловецът в него не издържа.  Просто бръкна светкавично с лапа и още по-светкавично изгегли рибката и я захапа.
Иван  заряза микроскопа и подготвената вече спринцовка за извличане на материал от рибата и хукна към прозореца.  Рижата опашка се изнизваше. Иван я сграбчи, но бърза задна лапа изтегли нокти-кинжали и изора четворна бразда по лявата му ръка.
- Толкова по въпроса за рибешкото - заключи Иван след едноминутно споменаване на котешките роднини до девето коляно.
- Бял амарилис с червени черти - рече си пак Иван, докато гледаше кървавите бразди по ръката си. - Кървавочервен амарилис с котешки привкус.... лелеее...
И сграбчи спринцовката и си нагреба генетичен материал и си направи посевките.
Това бе в началото на летния семестър. 
Луковичките вървяха добре.
- Котешки амарилис - шегуваха се колегите на Иван.
- Ще цъфти рижаво - продължаваха да се майтапят.
- И всички ще се казват Иванчо.

Когато групата се събра в началото на следващата година, всеки от стажантите разполагаше с по стотина растения, за които трябваше да се погрижи. Амарилисите цъфнаха през февруари  -  чисти, ясночервени цветове, грамадни.
- За чудо и приказ! - рече Пепа.
Невероятните цветове не растяха право. Те се накланяха по посока на хората, които влизаха в парника. Слушаха.
Когато ги харесваха, те сякаш ставаха още по-хубави.
И после ги размножиха. Продаваха се добре.


Огромният червен цвят, който лейди Алис бе отгледала, бе много тежък. Не смееше да се върти, за да не се скърши от дръжката. Генетичната памет отбеляза този факт. На втората година растението си отгледа грамадна здрава дръжка, на върха на която трите разкошни цвята можеха да се раздиплят в цялата си красота.
Продължи да слуша, умилкваше се за кафе, а белята, която Иван бе направил при модифицирането на растението чакаше сгоден момент да излезе наяве.

На третата година лейди Алис го пресади в голяма саксия като  за  дърво.  Луковицата започна да се бели и да нараства. Целия декември не даде признаци на растеж, а през втората седмица на януари Алис установи, че е заела цялата саксия. Трябваше да й сипва цяла кана кафе и заемаше много място в стаята, но не й се искаше да я мести на студено. Покараха зелените листа - шест на брой със стабилна дръжка с голяма пъпка по средата. За три седмици листата надминаха по височина лейди Алис, а съцветието се извиси една глава над нея. Огромни алени цветове. -  вече не се накланяха, защото виждаха всичко. 
Към края на февруари се разпуснаха в пълния си разкош, бяха изсмукали луковицата, но лейди Алис знаеше, че тя пак ще наедрее.  Палмата-амарилис се чувстваше като в първичната гора. Денем сънуваше, а нощем сънищата й се проектираха около нея.  Имаше огромна памет и паметта се казваше "Иван", но не бе момиче или момче, просто памет. Имаше и още нещо в тази памет - кодове, които водеха към скрити до тогава вериги в генетичната същност на растението.  Бяха отключили древните ограничения на растежа и дълголетието.  Бяха отключили също и сетивността. Сега Амарилисът можеше да чува гласа на Земята, а също и гласа на Слънцето.
Към края на цъфтежа си, той вече знаеше със сигурност, че гласът на Земята се променя. Идваше времето на срещатата с нейната сестра-планета.
Когато лейди Алис влезе да го полее на 29 февруари - защото годината бе високосна - тя чу как фуниевидните алени цветове кадифено шепнеха, а дръжката резонираше. Над главата й се ръсеше цветен прашец и рисуваше картини от една по-млада Земя
.

- Знаеш ли - каза сестра й, лейди Айва, когато видя амарилиса - минах наскоро покрай цветарския магазин на Ботаническата градина. Тези  ГМОта били някакъв студентски проект и всички им викат "Иван". Но там няма толкова големи като твоя.
- Сигурно е от топлината - каза Алис, а Амарилисът се засмя.
- Не можеш да им имаш вяра на стажантите, рече Айва -  бъркат из генетичния материал и не знаят какво са отключили: студентска им работа.

После пиха кафе със захар, а цветето сънуваше и сънищата му можеха да се чуят. В тях имаше страшна песен за мраморни подземия и един тънък синкавобял силует с коса, вместо лява ръка - отровна коса, която погубваше живота мигом, затова трябваше да я отреже някой. В тях имаше и песни за другата Планета. Имаше и песен за великанските чудовища от тъмните високи  първични гори. И песен за огнените камшици на Слънцето.  Но нямаше песен за край. И това бе добре.


Но за това ще си говорим другия път.



image





Гласувай:
93



1. gwendoline - Ама как ти идват наум, страхотно просто!!!
19.02.2011 16:53
Четох като прехласната... Доскоро! :))
цитирай
2. razkazvachka - Ами тука е "Иванчо", снимала съм го даже, ама нещо ми се обърка компа и не мога да кача снимките...
19.02.2011 17:23
gwendoline написа:
Четох като прехласната... Доскоро! :))


Засега не му давам месо... Да видим докъде ще изкараме...
цитирай
3. iliada - Е щом си го пиете кафето с амарилиса,
19.02.2011 17:25
навярно ще трябва да предложа и такова специално кафе,но не съм така добра като "Иван" и нищо не разбирам от ГМО така ,че за компания моя амарилис ще бъде само бяло на червени нишки!:“
цитирай
4. tili - Добре е чудесата
19.02.2011 17:35
да нямат край! А любовта и младата небрежност вършат точно това. Не знам защо ни показват портрети на белобради гении като всичките си гениалности за създали на млади години.
Амарилис, как звучи само:)))
цитирай
5. razkazvachka - Ами като пийне кафе повечко - току-виж му се образували и полусенки:))))
19.02.2011 17:35
iliada написа:
навярно ще трябва да предложа и такова специално кафе,но не съм така добра като "Иван" и нищо не разбирам от ГМО така ,че за компания моя амарилис ще бъде само бяло на червени нишки!:“

цитирай
6. razkazvachka - Нали! Точно поради незнание, студентите откриват разни неща! Ама не ги патентоват, докато не си пуснат бяла брада...
19.02.2011 17:37
tili написа:
да нямат край! А любовта и младата небрежност вършат точно това. Не знам защо ни показват портрети на белобради гении като всичките си гениалности за създали на млади години.
Амарилис, как звучи само:)))

цитирай
7. stela50 - Богата фантазия и страхотна разказвачка ...
19.02.2011 18:09
Поздравления , Шехерезада ,с удоволствие чета ,направо в захлас .
Очаквам следващата приказка...
Благодаря ти !
цитирай
8. frina - Oх,
19.02.2011 18:19
обожавам амарилиси и съпътстващите ги вълшебства.:)))
цитирай
9. gkowachew - Опитай с бира първо,
19.02.2011 18:35
после с вино, докато го научиш да пие ракия с туршия...:))) Братът на моя баща е професор по ботаника, в две от книгите си пише за "съзнанието" при растителния свят...:)
цитирай
10. razkazvachka - Благодаря за четенето и коментара! Е, събота и неделя са за блога...
19.02.2011 18:41
stela50 написа:
Поздравления , Шехерезада ,с удоволствие чета ,направо в захлас .
Очаквам следващата приказка...
Благодаря ти !

цитирай
11. razkazvachka - и знаеш ли - още расте...
19.02.2011 18:41
frina написа:
обожавам амарилиси и съпътстващите ги вълшебства.:)))

цитирай
12. razkazvachka - :))) Неее, студенцията ще ме прощава - никакъв алкохол, щв земе да се напие и да изяде някой комшия...
19.02.2011 18:43
gkowachew написа:
после с вино, докато го научиш да пие ракия с туршия...:))) Братът на моя баща е професор по ботаника, в две от книгите си пише за "съзнанието" при растителния свят...:)


А, ето, благодаря за научната подкрепа.
цитирай
13. sande - Поздрави, Разказвачке, че отново ни разходи из чудния си свят...
19.02.2011 18:50
Прочетох го с удоволствие.

Нямаше време за записки. Викнаха ме да пием вино.

Хубава вечер!
цитирай
14. diso - разказвачкини работи... :))
19.02.2011 18:58
Забавно е. Даже не се уморих да го изчета целия;)))
цитирай
15. razkazvachka - И мен! Наздраве!
19.02.2011 19:36
sande написа:
Прочетох го с удоволствие.

Нямаше време за записки. Викнаха ме да пием вино.

Хубава вечер!

цитирай
16. razkazvachka - Тъкмо бях жестоко разкритикувана, че съм написала сумати думи - благодаря, благодаря!
19.02.2011 19:37
diso написа:
Забавно е. Даже не се уморих да го изчета целия;)))

цитирай
17. karambol5 - Занемях докато четях :))))))))...
19.02.2011 20:04
Занемях докато четях :))))))))))))
Невероятно карсаиво цвете ;))
цитирай
18. razkazvachka - и суетно:))))
19.02.2011 20:11
благодаря за четенето...
и Амарилис благодари за комплимента:)))
цитирай
19. kleotemida - Четох с удоволствие! :)
19.02.2011 20:27
Браво! Страхотно въображение имаш!
цитирай
20. megg - Какво цвете!
19.02.2011 20:49
Какво въображение, какви студенти!... Прекрасно е, тръгваш по пътеката, а разказът тегли, тегли, та чак до сънищата... Чакам ги с нетърпение!
Поздрав! :)))
цитирай
21. svoboda64 - По някакъв странен начин ми напомня "Денят на трифидите" на Джон Уиндъм :)
19.02.2011 22:29
но не е така зловещо, като неговото :)))))

Ти си добра градинарка - a real Green Thumb:) Аз цветята ги уморявам... щото забравям да ги поливам :) Оцеляват само онези, които са като мен :)

А за другото, малцина са чели за паметта на цветята и за това, че са много наясно кой стои пред тях :))) Те знаят и реагират мигновено :) Стига да имаш сетивата, или поне да си прочел.... някоя и друга книжица по темата :)

Поздрави за поста!
цитирай
22. aqualia - Ау, дай луковичка от Иванчо, ако се окоти! :)
19.02.2011 23:20
Много ти е красив и любвеобвилен амарилисът, като теб самата!

А разказът ти ме "настръхна"!
цитирай
23. svoboda64 - Ан 22 би ли се конкретизирал,
20.02.2011 00:26
щото иначе.... е малко нагло и най-вече пошло да се хвърлят обвинения в пространството :)

Личната интерпретация на общи идеи (отдавна известни на "интересуващите се") не могат да се нарекат "кражба".... Но може би ти имаш други представи?! Ще ми е любопитно да ни ги споделиш :))))

Поздрави!
цитирай
24. kometapg - Страхотна разказвачка си! Така ...
20.02.2011 00:34
Страхотна разказвачка си! Така умееш да увличаш и като свърши съжалявам, че няма още, и почвам да препрочитам! Поздрави!:)
цитирай
25. razkazvachka - ИЗТРИВАМ ДВЕ НАХАЛНИ АНОНИМНИ ПРИСЪСТВИЯ
20.02.2011 09:34
ТУКА ИМАШЕ ДВЕ ОБВИНЕНИЯ ОТ АНОНИМНИ ЗАДНИЦИ - АНОНИМНИ ОБВИНЕНИЯ ОЗНАЧАВАТ КЛЕВЕТА
цитирай
26. razkazvachka - Привет! Благодаря за четенето и коментара!
20.02.2011 09:36
kleotemida написа:
Браво! Страхотно въображение имаш!

цитирай
27. razkazvachka - Благодаря, Мег! Радва ме твоето присъствие!
20.02.2011 09:38
megg написа:
Какво въображение, какви студенти!... Прекрасно е, тръгваш по пътеката, а разказът тегли, тегли, та чак до сънищата... Чакам ги с нетърпение!
Поздрав! :)))

цитирай
28. razkazvachka - Привет, Боди! Това го поливам. Да - има много вариации по темата за чудовищните растения - от различни автори.
20.02.2011 09:40
svoboda64 написа:
но не е така зловещо, като неговото :)))))

Ти си добра градинарка - a real Green Thumb:) Аз цветята ги уморявам... щото забравям да ги поливам :) Оцеляват само онези, които са като мен :)

А за другото, малцина са чели за паметта на цветята и за това, че са много наясно кой стои пред тях :))) Те знаят и реагират мигновено :) Стига да имаш сетивата, или поне да си прочел.... някоя и друга книжица по темата :)

Поздрави за поста!

цитирай
29. razkazvachka - Това е главният въпрос този месец - дали ще се окоти и как да стимулираме процедурата...
20.02.2011 09:42
aqualia написа:
Много ти е красив и любвеобвилен амарилисът, като теб самата!

А разказът ти ме "настръхна"!


май трябва да му спра кафето и да му давам анонимняци за подсилване:)))
цитирай
30. razkazvachka - о, има - това е просто още едно отклонение от оная тема за Гласа на Земята
20.02.2011 09:43
kometapg написа:
Страхотна разказвачка си! Така умееш да увличаш и като свърши съжалявам, че няма още, и почвам да препрочитам! Поздрави!:)

цитирай
31. razkazvachka - Боди, тука се допускат само двама души с ник "анонимен", защото отдолу си пишат името,
20.02.2011 09:45
svoboda64 написа:
щото иначе.... е малко нагло и най-вече пошло да се хвърлят обвинения в пространството :)

Личната интерпретация на общи идеи (отдавна известни на "интересуващите се") не могат да се нарекат "кражба".... Но може би ти имаш други представи?! Ще ми е любопитно да ни ги споделиш :))))

Поздрави!



А НЕГРАМОТНИТЕ СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИ - е, тях ги слагаме в сутрешната подсилваща смес на растенията:))))

БЛАГОДАРЯ ти за отговора!
цитирай
32. nicodima - Нарочно си го оставих за неделя сутрин : )...
20.02.2011 09:58
С кафето! Удоволствие за сетивата и ума : )...
И аз имам едно, което го храня с утайка от кафе, но не върви, може би е далече от монитора : ))... Трифид неблагодарен!
Хубава неделна почивка!
цитирай
33. martiniki - разказвачка за чудо и приказ, естествено, че и цветята и ще са такива :)
20.02.2011 10:20
Амарилисът бих назовала Арамис - заради съзвучието, но Иван ми е по-близък :))
(може вечер да се измъква за купони - балове на цветята, от там да са сенките ;)
цитирай
34. urilozev - Бъркат из генетичния материал и
20.02.2011 11:12
не знаят какво са отключили. Само че това е работа и на научните им ръководители.Понеже всички велики неща в познатия ни свят са ставали така: Добър учител( когото хората считат за побъркан) и добър ученик( за когото хората казват ,че е побъркан повече от учителе си) и в резултат следващата голяма крачка на човечеството.Добър ден ти желая.
цитирай
35. natali60 - и на мен ми хареса разказът!
20.02.2011 11:29
Поздравления! :)
цитирай
36. razkazvachka - Привет! Сериозно казано - не утайката, а половин пакетче захар за кафе на 3 дена веднъж - кара цветята да цъфтят
20.02.2011 12:23
nicodima написа:
С кафето! Удоволствие за сетивата и ума : )...
И аз имам едно, което го храня с утайка от кафе, но не върви, може би е далече от монитора : ))... Трифид неблагодарен!
Хубава неделна почивка!


научих го миналото лято докато ми наливаха бензин на една селска бензиностанция; от кафето расте нависоко и затова му трябва много топло, за да расте и нашироко:)))
цитирай
37. razkazvachka - Абсолютно - Андерсен е бил наясно с тези работи - цветята имат таен нощен живот:)))
20.02.2011 12:24
martiniki написа:
Амарилисът бих назовала Арамис - заради съзвучието, но Иван ми е по-близък :))
(може вечер да се измъква за купони - балове на цветята, от там да са сенките ;)

цитирай
38. razkazvachka - :)))) Именно! Благодаря за четенето и за коментара!
20.02.2011 12:25
urilozev написа:
не знаят какво са отключили. Само че това е работа и на научните им ръководители.Понеже всички велики неща в познатия ни свят са ставали така: Добър учител( когото хората считат за побъркан) и добър ученик( за когото хората казват ,че е побъркан повече от учителе си) и в резултат следващата голяма крачка на човечеството.Добър ден ти желая.

цитирай
39. razkazvachka - Благодаря! Хубава седмица за тебе!
20.02.2011 12:27
natali60 написа:
Поздравления! :)

цитирай
40. inel379 - Младостта е състояние на духа!:)
20.02.2011 13:36
Тя е красива, любопитна и изобретателна!
Любовта към живота я мотивира за действие в името на неговото усъвършенстване!
3 и 6 - магичната сила на числата!:)))
Откривам ги и тук!
Любовта е най-прекрасната лудост - непресъхващ извор на още любов за човечеството, чрез която му е съдено да се променя, за да успее да намери духовни ключове и за други измерения!
Поздрав за чудесния разказ!:)
Благодаря за удоволствието!:)
цитирай
41. razkazvachka - Eeee, какъв коментар! Удоволствието е мое:))) Но и какви сте ми магьосници всичките тука -
20.02.2011 13:49
inel379 написа:
Тя е красива, любопитна и изобретателна!
Любовта към живота я мотивира за действие в името на неговото усъвършенстване!
3 и 6 - магичната сила на числата!:)))
Откривам ги и тук!
Любовта е най-прекрасната лудост - непресъхващ извор на още любов за човечеството, чрез която му е съдено да се променя, за да успее да намери духовни ключове и за други измерения!
Поздрав за чудесния разказ!:)
Благодаря за удоволствието!:)


започнала съм чернова за едно писание за мотивацията, а вие ме изпреварвате:)))
цитирай
42. mamas - Омагьоса ме за пореден път!
20.02.2011 14:30
Ще наглеждам за продължението :)
цитирай
43. razkazvachka - Привет! Първо ще има още едно отклонение - дължимо - а после ще цепим направо през вертикалното време
20.02.2011 14:43
mamas написа:
Ще наглеждам за продължението :)


откъдето много малко записки са дошли поради страх, неумение, болка или глупост човешка - но какво пък и това са човешки неща.
цитирай
44. ckarlet - Интересни часове имат тези студ...
20.02.2011 15:28
Интересни часове имат тези студенти. А и те амбициозни:)
Поздрави, Razkazvachka!
цитирай
45. razkazvachka - Има някъде по света и такива...:))))
20.02.2011 16:15
ckarlet написа:
Интересни часове имат тези студенти. А и те амбициозни:)
Поздрави, Razkazvachka!

цитирай
46. kosara2008 - без дъх ме остави!!!
20.02.2011 19:18
вълшебна магьосница си ти!!!п о з д р а в л е н и я!!!
цитирай
47. razkazvachka - Привет, Косара! На пръв поглед някой може да каже, че си прекалено емоционална -
20.02.2011 21:20
kosara2008 написа:
вълшебна магьосница си ти!!!п о з д р а в л е н и я!!!


обаче, знаеш ли: днес моите момчета при влизането в стаята с амарилиса - всеки по отделно и независимо от другите - ахнаха. Не е шега работа да влезеш между три компа, един монитор, купища книги, кафеварка и кафе и като седнеш на пулта за управление и вдигнеш поглед - да видиш насреща великолепие, което не се среща всеки ден дори и през пищното лято...

И пак съм наснимала 50 снимки:)))
цитирай
48. ronya - ей,
21.02.2011 00:35
да не го храниш с месо... Кой знае как ще му се отрази на звяра... Да не се наложи да го слагаш в клетка хубавото създание, че ще е тъжна картинка ;)))
А ти не знам кво ядеш, приказвачке, та имаш такива вълшебства в главата си...
Айде, лека нощ, време е да спим, че да ни е сладко кафето утре :)
цитирай
49. razkazvachka - Роничко, здравей!
21.02.2011 09:30
Ми не - зверът си шумоли кадифено и се умилква - и клони към прецъфтяване, макар че още е хубав - като прецъфти, тогава ще минем на месо.

Хубава седмица!
цитирай
50. анонимен - :)Разказвачке, вчера не можах, но
21.02.2011 10:42
Тази сутрин, както си пиех кафето:), се наклоних към монитора, за да прочета поредния ти хубав разказ.Внесе ми много настроение:).И аз като амарилиса обичам кафето, и да надничам да видя какво пишеш:).
Поздрави, и благодаря!
Вострото
цитирай
51. razkazvachka - Здрасти, Здрасти!
21.02.2011 10:56
току-що си направих ново местенце - там ще пиша, обаче, на други езици:)))

http://geatales.wordpress.com/
цитирай
52. анонимен - :))Приятелче
21.02.2011 11:03
Ще надничам и там, но с моя английски, май ще да е повече картинки гледане:)
Но виждам, че има и хубави:))
цитирай
53. benra - чудесна
21.02.2011 16:36
разказвачка си!Но ти си го знаеш...:-)))
цитирай
54. razkazvachka - Бени, кой го казва:))))
21.02.2011 17:25
benra написа:
разказвачка си!Но ти си го знаеш...:-)))

цитирай
55. hel - Току виж на следващата година Ам...
21.02.2011 23:43
Току виж на следващата година Амарилиът прописал в нета. Няма да е лошо да му наглеждаш творенията, че знаеш ли... ГМО...
цитирай
56. razkazvachka - Хахаха! Каква идея - ще му оставя блога да го води.
22.02.2011 03:58
hel написа:
Току виж на следващата година Амарилиът прописал в нета. Няма да е лошо да му наглеждаш творенията, че знаеш ли... ГМО...

цитирай
57. compassion - Обичам такива "неща" с отклонения, но
23.02.2011 11:56
"Но нямаше песен за край." най-ми хареса. Страхотна идея. Сега можеш всякак да продължиш.
цитирай
58. razkazvachka - :)))) Точно - и най-вече - със съвсем друга история:))))
23.02.2011 12:16
compassion написа:
"Но нямаше песен за край." най-ми хареса. Страхотна идея. Сега можеш всякак да продължиш.

цитирай
59. mileidi46 - Aaaa,kak nqma6 pesen za krai??
25.02.2011 01:48
A tova krasivo zvete,a? Nqma li prikazka pone da mu razkaje6?
Az puk si kupix dnes..4ervena orxideq!! Prili4at si,m?
Pregrudka!!
цитирай
60. razkazvachka - Червена орхидея - това ще те зареди положително.
25.02.2011 06:49
Моето цвете прецъфтя, но се държи достойно - не знам дали пуска семена.
Не мога да разказвам приказки сега.
Точно като си набрал скорост, се появява някой и върши простотии от рода на "НЕка и на Вуте да му е зле". С което ти ликвидира мозъка - вместо да твори, трябва да се занимава с глупости.
Освен това тая седмица съм в категорията - някой си, който не става за конкуренция даже на глухо куче.
Как да пиша приказки, като съм на пулта за управление на ракетите земя-въздух-канцеларии-пълни-с-простокрация...
Нали ще се сгърчи е-пространството, ако сега напиша нещо...
цитирай
61. ivankalilova - Страхотна си, както винаги! П...
26.02.2011 15:28
Страхотна си, както винаги!
Поздравления!:)))
цитирай
62. razkazvachka - Радвам се да те видя наоколо, Ваня!
26.02.2011 22:37
ivankalilova написа:
Страхотна си, както винаги!
Поздравления!:)))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: razkazvachka
Категория: Изкуство
Прочетен: 1838167
Постинги: 291
Коментари: 7478
Гласове: 22446
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930